Mark van Loopteam DAADKRACHT fysiotherapie naar CCC

Route naar de Ultra Trail de Mont Blanc – CCC.

Mark van Houten, van Loopteam DAADKRACHT fysiotherapie, kreeg deze week te horen dat hij is ingeloot voor de CCC. Deze wedstrijd is onderdeel van de UTMB, het grootste trailevent van de wereld. De CCC (Courmayeur – Champex – Chamonix) is een trailrunwedstrijd van 101 km lang met 6100 hoogtemeters rondom de berg de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa. De route gaat geheel over smalle paadjes en rotsachtig terrein met immense uitzichten.

Wanneer je mee wilt doen met de CCC heb je minimaal twee 3-punters nodig. Oftewel; je moet in de afgelopen twee jaar aan twee trailrunwedstrijden hebben meegedaan die gekwalificeerd zijn als een 3-punter. Deze wedstrijden zijn vaak zo’n 50 of 60 km lang met zo’n 3000 tot 4000 hoogtemeters. De gemiddelde trailrunner is hier tussen de 9 en 12 uren mee bezig. En als je dan deze 3-punters binnen hebt, moet je je aanmelden om ingeloot te worden. Gemiddeld duurt het zo’n 3 jaar voordat je ingeloot wordt, Mark mocht zich gelukkig prijzen om bij de eerste poging ingeloot te worden.

De populairste wedstrijd tijdens dit event is de UTMB, de Ultra Trail du Mont Blanc. Dit is een compleet rondje om de Mont Blanc die menig trailrunner op z’n bucketlist heeft staan en Mark hoopt deze ook ooit te kunnen doen. Hiervoor heb je twee 5-punters nodig. Dit zijn over het algemeen wedstrijden van dik 100 km met zo’n 6000 tot 8000 hoogtemeters. Elk jaar willen er zo’n 10.000 mensen meedoen aan deze wedstrijd, terwijl er maar 2000 mee kunnen doen omdat de trails anders teveel belast worden. De kans om hieraan deel te nemen is dus ook redelijk klein.

In de komende maanden zullen we Mark volgen in zijn route naar de CCC. Het eerste trailrun event staat gepland op 27 maart 2022; een mooie trailrun van 55 km rondom Spa in België; Crêtes de Spa.

Lees hier de volgende update.

Contact

Daadkracht Fysiotherapie Logo vrijstaand