Marks route naar de CCC – update 4

Over een paar weken is het zover; de CCC, onderdeel van de UTMB. Tijdens dit grootste trailevent van de wereld komen duizenden trail liefhebbers om mee te doen aan één van de wedstrijden van 100 tot 300 km. Ik kijk al het hele jaar uit naar mijn race (100 km) en heb er ook ontzettend veel zin in.

Na mijn 100 km race in Innsbruck afgelopen voorjaar, heb ik een paar weken erg weinig gedaan. Daarna weer rustig opgebouwd en weer helemaal fit worden en naar deze race toegewerkt. Een peesje in mijn voet voelde al een tijdje gevoelig, maar na een paar behandelingen bij DAADKRACHT fysiotherapie heb ik er alle vertrouwen in dat ik deze race zonder problemen kan starten en hopelijk ook uitlopen. Onderweg kan ik van alles tegenkomen natuurlijk, last van mijn maag, valpartijen, maar meestal kom je daar tijdens de race wel weer overheen.

De afgelopen tijd heb ik wat getest met voeding, omdat ik meestal al snel in de race veel moeite met eten heb. De spijsvertering wordt meteen stopgezet als je begint te rennen en dat kan erg vervelend zijn bij deze race waar ik zeker zo’n 15 uren mee bezig ben. Ik heb nu gekozen voor Maurten drinkvoeding, zodat ik vocht en koolhydraten op een makkelijke manier binnen krijg. Daarnaast heb ik nog reepjes van Clif Bar en Salt Sticks – Electrolyte Fastchews. Om mijn maag rustig te houden drink ik af en toe Citrosodina. Bij de bevoorradingsposten neem ik af en toe een banaantje om toch een vaste vulling in de maag te hebben.

Tijdens de trail heb ik nog een heel arsenaal aan materiaal mee om de race in alle omstandigheden goed te kunnen afleggen. Het kan bij de start dik 30 graden zijn, maar als je ’s nachts in het donker op 2500 meter in een sneeuwstorm komt, moet je daar wel voorbereidt op zijn. Dus regenjas en regenbroek mee, een schoon setje kleding/sokken in een dry-bag, handschoenen (normale + waterdichte), trailrun stokken, bufjes, armstukken, sahara cap, hoofdlampen, powerbank, sporthorloge met de route, zonnebril, eetgerei, etc. Daarnaast nog wat medische spullen zoals sporttape, een warmtedeken, zonnebrand en vaseline. De dag voor de race wordt mijn hele ‘gear’ compleet gecheckt en afgevinkt, best een spannend moment. Je wilt niet uren in de rij staan te wachten om vervolgens op zoek te gaan naar de ontbrekende onderdelen en nog een keer in de rij wachten. Dus alles zelf dubbelchecken is wel zo slim.

En dan de race zelf; het begint vanuit de start met de langste klim van de dag, 5 km afleggen en 1000 meter stijgen. Dat is wel serieus klimwerk, wat bij veel traillopers enigszins demotiverend werkt. Ik heb beelden op YouTube gezien waar iedereen in een stoet omhoog wandelt/sjokt, waarbij inhalen niet te doen is. Het lijkt mij slim een beetje voorin te starten, zodat je lekker in je eigen tempo omhoog kunt. Ik ben benieuwd of dit lukt. Als je eenmaal die eerste klim voorbij bent rekt het hele veld wel wat uit elkaar en kun je je eigen tempo bepalen. De rest van de route ben ik vooral bezig met regelmatig eten en drinken en mezelf niet opblazen. Uiteraard probeer ik ook zoveel mogelijk te genieten.

De start is op 26 augustus om 9.00 uur ’s morgens. Bij een goede dag hoop ik rond middernacht binnen te komen, maar het kan zomaar diep in de nacht worden. De bergen zijn erg onvoorspelbaar en je weet nooit wat je tegenkomt. Ik heb er vertrouwen in en ga enorm genieten van de fantastische natuur, de hele entourage, de enthousiaste vrijwilligers en uiteraard mijn gezin die mij altijd steunt in dit mooie avontuur!

Lees hier de volgende update.

Contact

Daadkracht Fysiotherapie Logo vrijstaand