Britt Schreurs

Volleybalster

Britt kwam via onze samenwerking met vc Sneek bij ons met rugklachten. In het begin waren de klachten vooral aanwezig tijdens het sporten op hoog niveau bij de Dames 1, daarna belemmerende de klachten haar ook tijdens het dagelijkse leven.

“Aan het begin van het seizoen 2019-2020 bij vc Sneek dames 1 kreeg ik rugklachten, eerst alleen tijdens het volleyballen, maar later kreeg ik ook last in mijn dagelijks leven. Gezien ik bekend ben met rugklachten dacht ik dat het even een zware periode was qua volleybal en studie, maar dat dit wel weer zou verdwijnen.

De rugklachten verdwenen niet en werden alleen maar erger. Op een gegeven moment heb ik toch besloten om mijn rug goed na te laten kijken. VC Sneek heeft goed contact met DAADKRACHT Fysiotherapie waardoor ik al snel bij Hendrik terecht kon.

Voor mij als topsporter is het lastig om trainingen over te slaan en met name de acceptatie dat het niet langer kon qua rugpijn vond ik moeilijk. Ik wilde het liefst zo snel mogelijk weer pijnvrij zijn en fit op het volleybalveld staan.

Hendrik en ik zijn intensief bezig geweest met mijn herstel op diverse vlakken; dry needling, specifieke rug-oefeningen en ook mentaal heeft Hendrik mij door de blessureperiode geholpen. 7 weken niet volleyballen terwijl je normaal 5 keer in de week op het volleybalveld staat is een flinke verandering.

Gelukkig nam mijn rugpijn af door de combinatie van rust, dry needling en rug-oefeningen.

Naast dat mijn rugpijn is afgenomen voel ik mij momenteel super fit qua kracht en energie en ben ik mij bewuster geworden van mijn lichaam (het leren ontspannen en het stukje toegeven als je lichaam het niet trekt, liever 2 trainingen 100% dan 4 trainingen op 50%).

Na 7 weken mocht ik het volleyballen eindelijk weer opbouwen. Ook in de opbouwfase heeft Hendrik mij ondersteund zodat ik ook op de juiste manier weer het volleybalveld weer op ging. Het heeft me een hele tijd gekost, maar ik ben weer terug en maak ook weer minuten tijdens de wedstrijden! Met groot dank aan Hendrik!!”

Contact

Daadkracht Fysiotherapie Logo vrijstaand